Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019, η διπλή εκδήλωση της Υπηρεσίας Ιστορίας Ναυτικού, η οποία περιλάμβανε στο πρώτο μέρος της, επετειακές ομιλίες του Υπεύθυνου Ιστορικών Αρχείων Μουσείου Μπενάκη και ιστορικού κ. Τάσου Σακελλαρόπουλου, καθώς και του επιτελή της Υπηρεσίας Ιστορίας Ναυτικού και ιστορικού Υποπλοίαρχου (Ο) Αθανάσιου Παπαδημητρόπουλου ΠΝ, με θέμα ”Η δράση του Πολεμικού Ναυτικού κατά τον Ελληνοϊταλικό Πόλεμο του 1940-41”, ενώ το δεύτερο μέρος της αφορούσε στα εγκαίνια της φορητής έκθεσης της ΥΙΝ με τίτλο “Μεθ’ Ορμής Ακαθέκτου. Ιστορία του Πολεμικού Ναυτικού 1821 – 1945″, η οποία θα φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος Ευγενίδου από την Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019.

Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης ξεκίνησε με χαιρετισμό από τον Γενικό Διευθυντή του Ιδρύματος Ευγενίδου κ. Παναγιώτη Αχείμαστο και τον Διευθυντή της Υπηρεσίας Ιστορίας Ναυτικού Πλοίαρχο Ιωάννη Διαμαντάκη ΠΝ και ολοκληρώθηκε με την προβολή ενός βίντεο από το ιστορικό αρχείο της Υπηρεσίας Ιστορίας Ναυτικού με τίτλο ”Ήρωες και μαρτυρίες” το οποίο περιλαμβάνει αποσπάσματα συνεντεύξεων βετεράνων του Πολεμικού Ναυτικού κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης περιλάμβανε ξενάγηση των συμμετεχόντων στη φορητή έκθεση και τα εκθέματα της ΥΙΝ, από τον επιτελή της ΥΙΝ και ιστορικό Υποπλοίαρχο (Ο) Παναγιώτη Γέροντα ΠΝ.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων ο κ. Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών του ΓΕΝ Υποναύαρχος (Ο) Νικόλαος Πέτσος ΠΝ και ο επίτιμος Υπαρχηγός ΓΕΝ και Πρόεδρος του Μετοχικού Ταμείου Ναυτικού, Αντιναύαρχος (ε.α) Δημοσθένης Χέλμης ΠΝ.

Η έκθεση θα παραμείνει στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος Ευγενίδου μέχρι την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019. Η επίσκεψη σε αυτήν είναι εντελώς δωρεάν. Το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019 θα πραγματοποιηθούν δύο ξεναγήσεις από αρμόδιο προσωπικό της ΥΙΝ (ώρες: 11:30 και 12:30).

Ευχαριστούμε θερμά όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους στην εκδήλωση μας και περιμένουμε εσάς που δεν είχατε μέχρι στιγμής την ευκαιρία να επισκεφθείτε την έκθεση μας, να έλθετε μαζί με τα παιδιά και τους φίλους σας στο ίδρυμα Ευγενίδου, για ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο με προορισμό την ένδοξη ναυτική μας ιστορία και τις παρακαταθήκες που μας κληροδότησαν οι πρόγονοι Έλληνες ναυμάχοι.