Τελετή Απονομής Βραβείων Διαγωνισμού
Ναυτικής Επιθεώρησης έτους 2016

Την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017, ο Υπαρχηγός ΓΕΝ Υποναύαρχος Ιωάννης Παξιβανάκης ΠΝ, παρέστη στην τελετή απονομής των βραβείων του διαγωνισμού μελετών και φωτογραφίας του περιοδικού Ναυτική Επιθεώρηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα ΄΄Αντιναύαρχος Δημήτριος Φωκάς΄΄ της Υπηρεσίας Ιστορίας Ναυτικού.

Οι βραβευθέντες που ανέδειξε ο φετινός διαγωνισμός

ανά κατηγορία είναι:

Βραβεία Μελετών

Το Α΄ Βραβείο στον Ιστορικό Ευστάθιο Πουλιάση για τη μελέτη με θέμα: «Το ταξίδι του ευδρόμου «Ναύαρχος Μιαούλης» στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο το 1884».

Το Β΄ Βραβείο στον Πλοίαρχο (Μ) Πάνο Καπασάκη ΠΝ και στον Μηχανολόγο/Μηχανικό Νικόλαο Χαïδεμενόπουλο για τη μελέτη με θέμα: «Επισκόπηση της διάβρωσης σε πλοία και εγκαταστάσεις του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού».

Το Γ΄ Βραβείο στον Αντιπλοίαρχο Ευάγγελο Εκατομμάτη ΠΝ για τη μελέτη με θέμα: «Το υφιστάμενο και εξελισσόμενο νομικό καθεστώς έρευνας, εκμετάλλευσης και ναυσιπλοΐας στο βόρειο πόλο. Κλιματική αλλαγή περιβάλλον και γεωπολιτικός ανταγωνισμός».

Βραβεία Φωτογραφίας

Το Α΄ Βραβείο στον Αρχικελευστή (Τ/ΕΛΣ) Όθωνα Μάλλιαρη για τη φωτογραφία με θέμα: «Ψαράς στη Νέα Αρτάκη της Εύβοιας».

Το Β΄ Βραβείο στον Πλωτάρχη (Μ) Κωνσταντίνο Τζέλο ΠΝ για τη φωτογραφία με θέμα: «Αναρροφήσεις, Άνδρος».

Το Γ΄ Βραβείο στον Αντιπλοίαρχο (Ε) Σπυρίδωνα Ζαχαριουδάκη ΠΝ για τη φωτογραφία με θέμα: «Ηλιοβασίλεμα-Μάνη, Λιμένι».

Στο πλαίσιο της τελετής απονεμηθήκαν από τον Διευθυντή της Υπηρεσίας Ιστορίας Ναυτικού Πλοίαρχο Λεωνίδα Τσιαντούλα ΠΝ, τιμητικοί έπαινοι στους Αντιπλοίαρχο (Ε) ε.α. Γεώργιο Βασιλάκη ΠΝ, Θεοφάνη Μάριο Κοτζαμπόπουλο (Ιστορικό) και Μελέτη Δέσκο (Βιβλιοθηκονόμο), για την πολύτιμη εθελοντική πρόσφορα τους στη λειτουργία και βελτίωση της Υπηρεσίας Ιστορίας Ναυτικού.