Την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021 (ανήμερα του Σταυρού) πραγματοποιήθηκε η εκδηλώση μνήμης “Λάσκεια 2021”, που συνδιοργάνωσαν το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, ο Δήμος Ελευσίνας και ο Λαογραφικός Σύλλογος Ελευσίνας “Το Αδράχτι”, στον χώρο πλησίον του μνημείου «Αντιπλοιάρχου Βασίλη Λάσκου ΒΝ» στην παραλία Ελευσίνας.

Την εκδήλωση τίμησαν μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης ως εκπρόσωπος του Ελληνικού Κοινοβουλίου, Γεώργιος Κότσιρας, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Ελευθέριος Κοσμόπουλος και ο Δήμαρχος Ελευσίνας Αργύριος Οικονόμου.

Τις Ένοπλες Δυνάμεις εκπροσώπησαν ο Υπαρχηγός του ΓΕΝ Υποναύαρχος Γεώργιος Καμπουράκης ΠΝ και ο Διοικητής Σχολής Πυροβολικού Ταξίαρχος Αναστάσιος Δημουλάς. Τέλος, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Κεντρικός Λιμενάρχης Ελευσίνας Πλοίαρχος Άγγελος Γραμματέας ΛΣ – ΕΛΑΚΤ και ο εκπρόσωπος του Ελληνικού Συνδέσμου Υποβρυχίων Ευστράτιος Μπαϊρλής.

Η Υπηρεσία Ιστορίας Ναυτικού τίμησε την εκδήλωση με την ομιλία της Αρχικελευστή (Δ/ ΥΛ) Νεκταρίας Δεσποτοπούλου, η οποία ανέλυσε εν συντομία την ζωή του ήρωα του Πολεμικού Ναυτικού Βασίλειου Λάσκου ζωντανεύοντας παράλληλα και την ταραγμένη περίοδο της ελληνικής Ιστορίας μέσα στην οποία γεννήθηκε και διαμόρφωσε την ηρωική του ψυχή.
Την εκδήλωση μνήμης τίμησε, όπως κάθε χρόνο, και η Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού