Η Υπηρεσία Ιστορίας Ναυτικού απευθύνει θερμή πρόσκληση προς τις/τους αξιότιμους αποστράτους συναδέλφους, για εθελοντική συνδρομή στην αποστολή και τα έργα της. Η απαίτηση για εθελοντική εργασία, ειδικά από έμπειρα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού μετά από πολυετή εμπειρία σε Πολεμικά Πλοία και Ναυτικές Υπηρεσίες, καθίσταται πιο επίκαιρη από ποτέ, λαμβανομένων υπ’ όψη των υφιστάμενων περιορισμών σε οικονομικούς και ανθρώπινους πόρους.

Θεωρώντας ότι η φλόγα της αγάπης προς το Πολεμικό Ναυτικό διατηρείται άσβεστη εφ όρου ζωής, καλούμε όλες και όλους τους εκλεκτούς συναδέλφους εν αποστρατεία, να συμμετάσχουν στο έργο της ΥΙΝ, ώστε να εργαστούμε από κοινού προς όφελος της ναυτικής μας ιστορίας και της ανάδειξής της προς το κοινό και τις επόμενες γενιές, σε Ελλάδα και εξωτερικό. Στην προσπάθεια αυτή δεν περισσεύει κανείς.

Οι τομείς της εθελοντικής συμμετοχής είναι οι ακόλουθοι:

  • Καταλογογράφηση, Ψηφιοποίηση, Τεκμηρίωση Ιστορικού και Φωτογραφικού Αρχείου Υπηρεσίας Ιστορίας Ναυτικού.
  • Οργάνωση αρχείων ΠΝ.
  • Εργασίες Βιβλιοθήκης ΥΙΝ.
  • Σχεδίαση εντύπων, τυπογραφία, βιβλιοδεσία.

Η εθελοντική εργασία αφορά σε πρωινά εργασίμων ημερών.

Για περισσότερες πληροφορίες – συντονισμό και παροχή τυχόν διευκρινίσεων παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε με την Υπηρεσία Ιστορίας Ναυτικού (Μαρκόνι 20, Βοτανικός) στα τηλέφωνα 2103484151 και 2103484246 και στο email: yin_istarx@navy.mil.gr .