Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι διότι το παρόν τεύχος συνοδεύεται από δύο ένθετα, τα οποία έχουμε την εκτίμηση ότι θα αποκτήσουν την θέση που τους αρμόζει στην βιβλιοθήκη σας.

Το πρώτο έχει τίτλο Ήπια Ισχύς της Ελλάδας: πώς αναδεικνύεται, αξιοποιείται και διαφυλάσσεται σε επιμέλεια του Επίτιμου Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Ναύαρχου Παναγιώτη Χηνοφώτη και του Καθηγητή Στρατηγικής του Πανεπιστημίου Πειραιά Αθανασίου Πλατιά. Πρόκειται για μία σειρά κειμένων εγνωσμένου κύρους συγγραφέων που αναλύουν το φαινόμενο της ήπιας ισχύος και το πώς αυτό λαμβάνει σάρκα και οστά στην περίπτωση της Ελλάδας. Το δεύτερο έχει τίτλο Ανέγνωρες Μορφές της Παναγίας και πρόκειται για αγιογραφίες της Παναγίας φιλοτεχνημένες από την αγιογράφο – εικαστικό Σημαιοφόρο (Ε) Ελένη Αντωνακάκη ΠΝ.

Στο τεύχος φιλοξενείται το άρθρο του Πλοιάρχου Νικόλαου Περτζινίδη, Α΄ Χρηματικό Βραβείο στον Διαγωνισμό Μελετών και Φωτογραφίας του Περιοδικού «Ναυτική Επιθεώρησης» έτους 2023, με ιδιαίτερο επιχειρησιακό ενδιαφέρον με τίτλο «Διοίκηση και Έλεγχος στον σύγχρονο πόλεμο». Επίσης, το άρθρο του Νομικού Διεθνολόγου Δρα Ιωάννη Παπαφλωράτου με τίτλο «Ελληνο – Ρωσικές Σχέσεις», εξιστορεί και αναλύει την πορεία των ελληνορωσικών σχέσεων από την βυζαντινή εποχή και το «κράτος των Ρως» μέχρι τις ημέρες μας.

Το περιοδικό «Ναυτική Επιθεώρηση» είναι συνδρομητικό• για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο Γραφείο της Ναυτικής Επιθεώρησης στο email yin_naftep@navy.mil.gr και στο τηλ: 2103484233.