Σας γνωστοποιείται ότι κυκλοφόρησε η νέα έκδοση της Υπηρεσίας Ιστορίας Ναυτικού “Πάρων Άρης”. Η έκδοση πραγματεύεται την ζωή του ένδοξου Πάρωνος (μπρικιού) Άρης, ο οποίος τον Απρίλιο του 1825 εξήλθε από τον όρμο του Ναβαρίνου σπάζοντας τον αποκλεισμό των αιγυπτιακών πλοίων. Το πόνημα εξιστορεί την πορεία του θρυλικού αυτού πλοίου από την ναυπήγησή του μέχρι και την βύθισή του το 1921. Η ζωή του Άρης έχει μια σημαντική παρουσία στην ιστορία του Πολεμικού Ναυτικού καθώς για πολλά χρόνια φιλοξενεί ναυτικές σχολές παραγωγής αξιωματικών και υπαξιωματικών.

Η παρούσα έκδοση είναι τελείως διαφορετική από όλες τις προηγούμενες της Υπηρεσίας Ιστορίας Ναυτικού καθώς για πρώτη φορά δημιουργήθηκε ένα έργο από όλη την ομάδα των ιστορικών επιτελών, ήτοι Πλωτάρχης (Ο) Δημήτριος Ιωάννου ΠΝ, Πλωτάρχης (Ο) Αθανάσιος Παπαδημητρόπουλος ΠΝ, Πλωτάρχης (Ο) Παναγιώτης Γέροντας ΠΝ, Ανθυποπλοίαρχος (Ε) Βλάσιος Οικονόμου ΠΝ, Ανθυποπλοίαρχος (Ε) Γεώργιος Μαστρογεωργίου ΠΝ, ΜΠΥ (Α΄) Δρ. Αγγελική Αθανασακοπούλου. Παράλληλα, το κείμενο συνοδεύεται από πλούσιο φωτογραφικό υλικό προερχόμενο από ένα πλήθος αρχειακών πηγών και όλα αυτά συνταιριασμένα σε μία πολυτελή και καλαίσθητη έκδοση.

Το βιβλίο διατίθεται στα 30 ευρώ στα παρακάτω σημεία πώλησης:

  • ΥΙΝ -Μαρκόνι 20 Βοτανικός- Σημαιοφόρος (Ε) Α. Μανανά ΠΝ, τηλ. 210-3484136-244-243-151.
  • ΠΟΝ -Ιερά Οδός 102 Α.
  • ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ -Ακτή Κουντουριώτη Χανιά.
  • ΠΝΜ ΑΒΕΡΩΦ ( Άλσος Ναυτικής Παράδοσης- Π. Φάληρο).
  • Υ.Υ. Αθήνας (Παπαρηγοπούλου 2 Πλ. Κλαυθμώνος).
  • Υ.Υ. Πειραιά(Ακτή Μουτσοπούλου 66 Πειραιάς)

Σας ευχαριστούμε θερμά που επιλέγετε τις εκδόσεις της ΥΙΝ και ευχόμαστε σε όλες/ους Καλές γιορτές,υγεία, ευτυχία, χαμόγελο, δημιουργικότητα και κάθε επιτυχία στα έργα και τους στόχους σας.