Σας ενημερώνουμε ότι κυκλοφόρησε από την Υπηρεσία Ιστορίας Ναυτικού η έβδομη έκδοση του βιβλίου – ιστορικού ντοκουμέντο “Υποβρύχιον Υ -1 Λάμπρος Κατσώνης” με 32 επιπλέον σελίδες με ανέκδοτα αρχεία και φωτογραφίες από το αρχείο Τσουκαλά.
Το βιβλίο είναι γραμμένο με γλαφυρό τρόπο από τον Ύπαρχο του πλοίου Υποπλοίαρχο Ηλία Τσουκαλά Β.Ν, ο οποίος κατάφερε μαζί με δύο ακόμη μέλη του θρυλικού υποβρυχίου να σωθεί κολυμπώντας επί ώρες μέχρι την πλησιέστερη ακτή της Σκιάθου. Περιγράφει την ηρωική μάχη του υποβρυχίου πριν τον εμβολισμό του από το εχθρικό πλοίο, τις επκρατούσες συνθήκες της βύθισής του, καθώς και τις περιπέτειες που ακολούθησαν στη γερμανοκρατούμενη τότε Ελλάδα, στην προσπάθειά του να διαφύγει στη Μέση Ανατολή, ώστε να συνεχίσει από εκεί τον αγώνα για την ελευθερία της πατρίδας μας.
Ο αναγνώστης μέσα από τις σελίδες του μεταφέρεται ζωντανά μέσα στο θρυλικό υποβρύχιο, ταξιδεύει μαζί του στις περιπολίες του στους σκοτεινούς βυθούς της Ανατολικής Μεσογείου, ζει και βιώνει τις αγωνίες και τις ιδιαιτερότητες των μελών του πληρώματος του, συντάσσεται με το αγωνιστικό πνεύμα του ηρωικού Κυβερνήτη του Αντιπλοιάρχου Βασίλειου Λάσκου Β.Ν, βιώνει τον ηρωικό θάνατο υποβρυχίου και Κυβερνήτη, περνά μαζί με τον συγγραφέα δύσκολες και επικίνδυνες στιγμές κατά τη διαφυγή του στη Μέση Ανατολή και τέλος δικαιώνεται με την διακυβέρνηση του “ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ” και την άνοδό του στο βάθρο των ηρώων της ναυτικής μας ιστορίας.
Το βιβλίο διατίθεται από την Υπηρεσία Ιστορίας Ναυτικού στην τιμή των 7 ευρώ. Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο τηλέφωνα 2103484244 / 2103484151