Κυκλοφόρησε από την Υπηρεσία Ιστορίας Ναυτικού η β’ έκδοση του πονήματος του επιτελή της Υπηρεσίας και ιστορικού Υποπλοιάρχου (Ο) Παναγιώτη Γέροντα ΠΝ, με τίτλο “Μεθ’ Ορμής Ακαθέκτου. Επίτομη Ιστορία του Πολεμικού Ναυτικού 1821 – 1945“. Η πρώτη έκδοση εξαντλήθηκε μέσα σε ένα χρόνο σημειώνοντας πολύ μεγάλη επιτυχία.

Ο συγγραφέας εξετάζει την εξέλιξη του Πολεμικού Ναυτικού μέσα από την πορεία του χρόνου.

Πώς δηλαδή από τον Τρινήσιο Στόλο της Επανάστασης του 1821 (Ύδρα, Σπέτσες και Ψαρά) το ελληνικό ναυτικό οργανώθηκε σταδιακά σε ένα σύγχρονο Πολεμικό Ναυτικό. Σε αυτό το πλαίσιο αναλύεται η ανάπτυξη του Όπλου σε όλους τους τομείς του: Στόλος, Ναυτική Εκπαίδευση, Ναύσταθμος, Τεχνολογία, Καινοτομίες και Επιχειρήσεις.

Παράλληλα όλο αυτό εντάσσεται στο περικείμενο περιβάλλον των γενικών πολιτικών, στρατηγικών και κοινωνικών εξελίξεων, διότι το Πολεμικό Ναυτικό, ως μέρος της ελληνικής κοινωνίας , είναι αυτονόητο να επηρεάζεται βαθύτατα από τα ζενίθ και ναδίρ της ιστορίας του ελληνικού κράτους.

Τελικά όμως λόγω της επιμονής και της προσήλωσης των στελεχών του στην πρόοδο του Όπλου και στο συμφέρον της Χώρας, το Πολεμικό Ναυτικό κατάφερε να οργανωθεί, να εξελιχθεί, να ανταποκριθεί στις πολεμικές προκλήσεις και τελικά να παραμείνει αήττητο.
Ο συγγραφέας εξιστορεί με αντικειμενικότητα και απλό λόγο αυτήν την επική πορεία, με μια αφήγηση η οποία συνεπαίρνει τον αναγνώστη, ενώ οι πολλές υποσημειώσεις και η μεγάλη βιβλιογραφία , τον προκαλεί να εμβαθύνει στην ιστορία του Πολεμικού Ναυτικού ακόμη περισσότερο.

Επιπρόσθετα το βιβλίο είναι διανθισμένο με πλούσιο φωτογραφικό και αρχειακό υλικό με αποτέλεσμα τα γεγονότα κυριολεκτικά να “ζωντανεύουν” μπροστά στα μάτια του αναγνώστη.

Το βιβλίο διατίθεται στη συμβολική τιμή των 25 ευρώ, στα ακόλουθα σημεία πώλησης:
1/ Υπηρεσία Ιστορίας Ναυτικού (Μαρκόνι 20,Βοτανικός)
2/ Ναυτικό Μουσείο Κρήτης (Ακτή Κουντουριώτη, Χανιά).
3/ Προμηθευτικός Οργανισμός Ναυτικού (ΠΟΝ)
4/ Στα σημεία πώλησης χαρτών της Υδρογραφικής Υπηρεσίας:
– Παπαρρηγοπούλου 2, Πλατεία Κλαυθμώνος, Αθήνα
– Ακτή Μουτσοπούλου 66, Πειραιάς.

Για αποστολή του βιβλίου στο σπίτι / την επιχείρησή σας ή στη διεύθυνση που επιθυμείτε με αντικαταβολή, παρακαλούμε επικοινωνήστε με την Υπηρεσία Ιστορίας Ναυτικού, στα τηλέφωνα 210 3484136 και 210 3484244.