Η φορητή έκθεση της Υπηρεσίας Ιστορίας Ναυτικού με τίτλο “Μεθ’ Ορμής Ακαθέκτου. Ιστορία του Πολεμικού Ναυτικού 1821 – 1945” έχει στηθεί και είναι επισκέψιμη για το κοινό, στο Δημοτικό Σχολείο στο Λακκί Λέρου από Τρίτη 24 μέχρι το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019.

Η Υπηρεσία Ιστορίας Ναυτικού θα συμμετάσχει στο 1ο θεματικό Ιστορικό Συμπόσιο Λέρου με θέμα το θρυλικό αντιτορπιλικό ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΟΛΓΑ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019 στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Λακκίου Λέρου, με ξενάγηση των συμμετεχόντων στην έκθεση, καθώς και με ομιλία για το αντιτορπιλικό “Β. ΟΛΓΑ”, του επιτελή της ΥΙΝ και ιστορικού, Υποπλοιάρχου (Ο) Παναγιώτη Γέροντα ΠΝ.

Σας περιμένουμε στην έκθεση μας και στο συμπόσιο για να κάνουμε μαζί ένα ταξίδι στην ένδοξη ναυτική μας ιστορία και στην ηρωική βύθιση του ΌΛΓΑ στον όρμο Λακκίου στις 26 Σεπτεμβρίου 1943 μετά από σφοδρή αεροπορική επίθεση γερμανικών στούκας, παρασύροντας στον υγρό της τάφο το γενναίο κυβερνήτη Πλωτάρχη Γεωργίου Μπλέσσα και εβδομήντα ακόμη μέλη του πληρώματος οι οποίοι πολέμησαν μέχρι τέλους για τα ιδεώδη της ελευθερίας και της εθνικής ανεξαρτησίας.