Από 19 Ιουνίου έως 30 Ιουνίου 2018 η φορητή έκθεση «Μεθ’ Ορμής Ακαθέκτου» αναπτύχθηκε στην Αίθουσα “Γ&Α Κουλούρα” της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού στην νήσο Ύδρα, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων «Μιαούλεια 2018».

Την Τρίτη 19 Ιουνίου 2018 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης. Την εκδήλωση χαιρέτισαν κατά σειρά ο Δήμαρχος του Δήμου Ύδρας κος Γεώργιος Κουκουδάκης, η Διευθύντρια του Ιστορικού Αρχείου – Μουσείου Ύδρας κα Ντίνα Αδαμοπούλου, ο Διοικητής της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ύδρας Αντιπλοίαρχος (ΛΣ) Ευάγγελος Δανόπουλος και ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Ιστορίας Ναυτικού Πλοίαρχος Ιωάννης Διαμαντάκης ΠΝ. Στην συνέχεια ακολούθησε ξενάγηση στην έκθεση από τον Επιτελή της Υπηρεσίας – Ιστορικό Υποπλοίαρχο (Ο) Παναγιώτη Γέροντα ΠΝ.

Το Σάββατο 23 Ιουνίου 2018, στην κορύφωση των «Μιαουλείων 2018» την έκθεση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχος (ΛΣ) Σταμάτιος Ράπτης, ο Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Βασιλειάδης ως εκπρόσωπος του Α/ ΓΕΣ, o Διοικητής της 1ης Περιφερειακής Διοίκησης ΛΣ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Υποναύαρχος (ΛΣ) Ιωάννης Κοντόπουλος, ο Διοικητής της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ύδρας Αντιπλοίαρχος (ΛΣ) Ευάγγελος Δανόπουλος, ο βουλευτής και πρώην Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κος Θεόδωρος Δρίτσας, ο Δήμαρχος Σπετσών κος Παναγιώτης Λυράκης και η Διευθύντρια του Ιστορικού Αρχείου – Μουσείου Ύδρας κα Ντίνα Αδαμοπούλου.