Τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018 η ΥΙΝ συμμετείχε ως επίσημο πλέον μέλος του Δικτύου Ναυτιλιακών Βιβλιοθηκών (ΔΙ.ΝΑΥ.ΒΙ), σε ημερίδα με θέμα ‘’ΔΙ.ΝΑΥ.ΒΙ :Συμμαχία Γνώσης στο ναυτιλιακό Χώρο’’, η οποία έλαβε χώρα στο Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδος.
Στην ημερίδα συμμετείχαν Πρόεδροι-Πρυτάνεις-Διευθυντές των ιδρυμάτων και φορέων που συμμετέχουν στο Δίκτυο Ναυτιλιακών Βιβλιοθηκών, καθώς και προϊστάμενοι /αρμόδιοι των βιβλιοθηκών των εν λόγω ιδρυμάτων και φορέων.
Την ημερίδα χαιρέτησαν:
Ο Πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Δρ. Γιώργος Πατέρας, ο κ. Λεωνίδας Δημητριάδης –Ευγενίδης, Πρόεδρος Ιδρύματος Ευγενίδου, ο κ. Κωνσταντίνος Μαζαράκης- Αινιάν, Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη, η Καθηγήτρια κα Μαρία Λεκάκου, Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών της Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου , ο Καθηγητής κ. Άγγελος Κότιος , Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς, ο Καθηγητής κ. Μαρίνος Κάβουρας, Αναπληρωτής Πρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων Ε.Μ.Π., η κα. Αναστασία Αναγνωστοπούλου-Παλούμπη ,Πρόεδρος του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος, ο Καθηγητής κ. Ιωάννης Κούκος, Κοσμήτορας της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων και ο Πλοίαρχος Ιωάννης Διαμαντάκης Π.Ν, Διευθυντής της Υπηρεσίας Ιστορίας Ναυτικού.
Ο Διευθυντής της ΥΙΝ κατά τον χαιρετισμό του, είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει περιληπτικά στους συμμετέχοντες, το έργο ,την αποστολή και τις δραστηριότητες του νέου μέλους της Συμμαχίας της Γνώσης,που είναι η ΥΙΝ .
Στη συνέχεια ο επιτελής της ΥΙΝ και ιστορικός, Υποπλοίαρχος (Ο) Α. Παπαδημητρόπουλος Π.Ν, παρουσίασε το σκοπό, τις δυνατότητες, τη δομή και την εν γένει λειτουργία της βιβλιοθήκης της ΥΙΝ.