Ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ επέδωσε πρόσφατα «Επιβράβευση Αριστείας – Εξαίρετων Πράξεων» σε εν ενεργεία και αποστρατεία στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού, τα οποία πέραν και άνω των προβλεπομένων υπηρεσιακών τους καθηκόντων, η απόδοση τους υπερέβη το καλώς εννοούμενο καθήκον, αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και επιβεβαιώνει την αξιοσύνη και τις απεριόριστες δυνατότητες του ανθρώπινου δυναμικού του Πολεμικού Ναυτικού.

Ένας εκ των προαναφερομένων στελεχών που έλαβε «Βραβείο Αριστείας – Εξαίρετων Πράξεων», είναι ο Αντιπλοίαρχος (Ε) ε.α. Γεώργιος Βασιλάκης ΠΝ, ο οποίος στο πλαίσιο του θεσμού της εθελοντικής εργασίας προσωπικού του ΠΝ σε αποστρατεία, συνδράμει από διετίας στο έργο της Υπηρεσίας Ιστορίας Ναυτικού , που αφορά στη ψηφιοποίηση του ιστορικού της αρχείου και στην ανάδειξή του προς το κοινό, αναδεικνύοντας με την πράξη του αυτή τη σπουδαιότητα του θεσμού του εθελοντισμού, ενός θεσμού που εκτός της έμπρακτης απόδειξης διατήρησης άσβεστης της φλόγας της δια βίου αφοσίωσης προς την πατρίδα, το Πολεμικό Ναυτικό και την ένδοξη ναυτική μας ιστορία, αποφέρει παράλληλα και εξοικονόμηση σημαντικών πόρων προς όφελος της υπηρεσίας.

Ο Διευθυντής και το προσωπικό της ΥΙΝ συγχαίρουν από πλευράς τους για άλλη μια φορά τον εκλεκτό εθελοντή Αντιπλοίαρχο (Ε) ε.α. Γεώργιο Βασιλάκη ΠΝ και προσδοκούν, αρκετοί ακόμη απόστρατοι συνάδελφοι να ακολουθήσουν το παράδειγμά του. Στην προσπάθεια αυτή άλλωστε δεν περισσεύει κανείς.