Χθες, Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024 και ώρα 18.00, στην Αίθουσα “Αντιναύαρχος Δημήτριος Φωκάς” της Υπηρεσίας Ιστορίας Ναυτικού, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση με θέμα “Ναυτικές Όψεις της Ελληνικής Επανάστασης του 1821”.

Μίλησαν οι κάτωθι:

  • Ο Αντιναύαρχος Ιωάννης Παλούμπης ΠΝ, Επίτιμος Α’ Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ, ο οποίος ανέλυσε την ανάπτυξη στα προεπαναστατικά χρόνια, την οργάνωση και την δράση του Τρινήσιου Στόλου στην Επανάσταση.
  • Ο Δρ. Παύλος – Φώτιος Σκαλτσογιάννης, Λυκειάρχης, ο οποίος ανέλυσε την δράση των πυρπολικών.
  • Ο Ανθυποπλοίαρχος (Ε) Βλάσιος Οικονόμου ΠΝ, Ιστορικός – επιτελής της Υπηρεσίας Ιστορίας Ναυτικού, ο οποίος ανέλυσε την Ναυμαχία του Ναβαρίνου, καθώς και τις διεθνοπολιτικές εξελίξεις που οδήγησαν σε αυτήν.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Ιστορίας Ναυτικού Αρχιπλοίαρχος Ιωάννης Καμπόλης ΠΝ και συντόνισε ο Ανθυποπλοίαρχος (Ε) Μιχαήλ Κατσικαρέλης ΠΝ, Ιστορικός – επιτελής της Υπηρεσίας Ιστορίας Ναυτικού.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ερωτήσεις από το κοινό που κατέληξαν σε ενδιαφέρουσες συζητήσεις που φώτισαν ακόμη περισσότερο πτυχές του Ναυτικού Αγώνα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.