Τελετή Απονομής Βραβείων Διαγωνισμού Ναυτικής Επιθεώρησης 2015 Παρουσίαση Βιβλίου με τίτλο «Τριήρης. Τακτική & Επιχειρησιακό Περιβάλλον στην Αρχαία Ελλάδα»

Την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016, πραγματοποιήθηκε επί του Πλωτού Ναυτικού Μουσείου Θωρηκτό Γ. ΑΒΕΡΩΦ, η τελετή απονομής βραβείων του διαγωνισμού Φωτογραφίας και Μελετών του περιοδικού Ναυτική Επιθεώρηση, από τον Υπαρχηγό ΓΕΝ  Υποναύαρχο Δημοσθένη Χέλμη ΠΝ.
Ακολουθώντας μία παράδοση τριάντα  και πλέον ετών, θα πραγματοποιηθεί και εφέτος η απονομή Βραβείων του Διαγωνισμού Μελετών και Φωτογραφίας του Περιοδικού «Ναυτική Επιθεώρηση», ενός περιοδικού βραβευμένου από την Ακαδημία Αθηνών, στο οποίο δημοσιεύονται άρθρα και φωτογραφίες στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού και διακεκριμένων προσωπικοτήτων της ακαδημαϊκής  και καλλιτεχνικής κοινότητας.
Η βράβευση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016 στο Πλωτό Ναυτικό Μουσείο Θωρηκτό Γ. ΑΒΕΡΩΦ και περιλαμβάνει τους ακόλουθους διαγωνισθέντες:

Βραβεία Μελετών
Το Α΄ Βραβείο στον Πλωτάρχη Γεώργιου Χρυσοχού ΠΝ για τη μελέτη με θέμα: «Η ενεργειακή διάσταση ασφαλείας της Νοτιοανατολικής Μεσογείου: Γεωπολιτικοί ανταγωνισμοί και προοπτικές για Ελλάδα και Κύπρο»
Το Β΄ Βραβείο στον Αντιπλοίαρχο Μιχαήλ Παρασκευόπουλο ΠΝ για τη μελέτη με θέμα: «Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση, Οικονομική Ανάπτυξη και Εθνική Ισχύς»
Το Γ΄ Βραβείο στον Πλωτάρχη Κωνσταντίνο Τσαπράζη ΠΝ για τη μελέτη με θέμα: «Ο Κεμαλισμός ως πρόδρομος του Χιτλερισμού»
Τον Α΄ Έπαινο Μελέτης στoν Ιστορικό Συγγραφέα Αλέξανδρο Παπαγεωργίου για τη μελέτη με θέμα: «Ο δρόμος προς την Ναύπακτο».

Βραβεία Φωτογραφίας
Το Α΄ Βραβείο  στον Κελευστή (Δ/ΥΛ) Ευάγγελο Καλογηράτο για τη φωτογραφία  με θέμα: «Από τις δραστηριότητες και τη ζωή στο Πολεμικό Ναυτικό».
Το Β΄ Βραβείο  στον Αρχικελευστή (ΝΟΣ) Ιωάννη Κατσαβό για τη φωτογραφία με θέμα: «Φοινικόπτερα» στα ήρεμα νερά της λιμνοθάλασσας του Μεσολογγίου.
Το Γ΄ Βραβείο  στην Ανθυποπλοίαρχο (Ε) Στέλλα Φοίφα ΠΝ για τη φωτογραφία με θέμα: «Λίμνη – Β. Εύβοια 2015».

Εν συνεχεία, ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Ιστορίας Ναυτικού (ΥΙΝ), Πλοίαρχος Λεωνίδας Τσιαντούλας ΠΝ, παρουσίασε το βιβλίο με τίτλο: «Τριήρης. Τακτική & Επιχειρησιακό Περιβάλλον στην Αρχαία Ελλάδα». Το εν λόγω βιβλίο, εκδόσεως ΥΙΝ, προλόγισε ο Καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κύριος Ιωάννης Μάζης, ενώ χαιρετισμό απεύθυνε και η συγγραφέας του, κυρία Κρίστυ Εμίλιο-Ιωαννίδου.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση του παιδικού παραμυθιού της συγγραφέως “Ναυσίμαχος, ο πιο μικρός κυβερνήτης Τριήρους” από την κόρη της Κασσάνδρα Θεοδωράτου.