Στο Βοτανικό την 9η Φεβρουαρίου 2022, πραγματοποιήθηκε η επίδοση των βραβείων Μελετών και Φωτογραφιών Ναυτικής Επιθεώρησης έτους 2020 στην Αίθουσα “Αντιναύαρχος Δημήτριος Φωκάς” της Υπηρεσίας Ιστορίας Ναυτικού. Τα βραβεία έχουν ως εξής:

  • Το Α΄ Χρηματικό Βραβείο απονεμήθηκε στη μελέτη με θέμα: «Συστημική Γεωπολιτική Ανάλυση του γεωγραφικού υποσυστήματος της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας εντός του γεωσυμπλόκου της Μέσης Ανατολής, με οριζόμενο γεωπολιτικό παράγοντα την ασκηθείσα σοβιετική εξωτερική πολιτική στην οριζομένη περιοχή κατά την περίοδο της δεκαετίας του 1980: οι συροσοβιετικές σχέσεις», του Ναύτη (ΔΙΟΙΚ) Δημητρίου Μελισσάρη του ΝΣ/ΔΔ.
  • Το Β΄ Χρηματικό Βραβείο απονεμήθηκε στη μελέτη με θέμα: «Ρήγας Βελεστινλής. Χάρτα της Ελλάδος. Ένα τεκμήριο ιστορικής μνήμης», του Ανθυπασπιστή (ΑΡΜ) Νικόλαου Αναγνωστόπουλου.
  • Το Γ΄ Χρηματικό Βραβείο απονεμήθηκε στη μελέτη με θέμα: «Επιδράσεις στις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας μετά την εκτιμώμενη ανακάλυψη υδρογονανθράκων στην Ελληνική ΑΟΖ και επίλυση των Ελληνοτουρκικών διαφορών μέσω προσφυγής στο ΔΔΧ», του Επισμηναγού (ΜΑ) Δημητρίου Αραβανή.
  • Το Α΄ Χρηματικό Βραβείο φωτογραφίας απονεμήθηκε στη φωτογραφία με θέμα: «Περηφάνεια», του Ανθυποπλοίαρχου (Ε) Βλασίου Καψουράχη ΠΝ.
  • Το Β΄ Χρηματικό Βραβείο φωτογραφίας απονεμήθηκε στην φωτογραφία με θέμα: «ΤΠΚ ΜΥΚΟΝΙΟΣ στα βράχια με γαλανόλευκο φόντο. Γαλάζιο σπήλαιο ν. Μεγίστης», του Αντιπλοιάρχου Ιωάννη Κιζάνη ΠΝ.
  • Το Γ΄ Χρηματικό Βραβείο φωτογραφίας απονεμήθηκε στην φωτογραφία με θέμα: «Το πλοίο MT BOW FRATERNITY, βόρεια των νήσων ALEUTIAN στον βόρειο Ειρηνικό ωκεανό καθώς χιονίζει», του μαθητή Γ’ Τάξης, Μπλόσμι Εμμανουήλ, 1ο ΕΠΑΛ Καρδάμυλων, ν. Χίου.

Ο Διευθυντής και το προσωπικό της Υπηρεσίας Ιστορίας Ναυτικού εκφράζουν τα θερμότατα συγχαρητήριά τους στους επιτυχόντες.